Sykerön Aladdin ”Roci” on 12 viikkoinen Border Collien pentu. Mitään pelkäämätön koiravauva on kaikessa touhussa mukana. Roci on utelias ja ystävällinen kaikkien kaveri. Silmien erivärisyys ja hellyttävä katse lumoaa ihan kaikki!

Kotirinteen Nestori ”Nepa” on utelias minishetlannin ruuna. Säkää hänellä on vain 85 cm. Pieni, suloinen karvapallero haluaa tulla tutustumaan uusiin ihmisiin. Nykyään Nepa on heppalaumassa tyytyväinen pahnan pohjimmaisen osassa.

Budgait Speed ”Budi” on 18-vuotias lämminveriori. Kiltimpää oria saa kyllä hakea. Entisen uransa Budi on tehnyt monte- ja raviuralla. Minulla on ollut ilo kuulua tämän suurisydämisen herran elämään reilut 6 vuotta. Olemme opetelleet yhdessä pakolla suorittamisesta ja raskaista ajovermeistä pois. Ratsastus ja yhdessä puuhailu ei perustu pakottamiseen vaan positiiviseen palkitsemiseen ja pehmeään käsittelyyn. Hevonen nauttii ratsastuksesta ilman kuolaimia. Budi tietää että siihen luotetaan ja nöyrästi tekee kyllä kaikkensa, että on luottamuksen arvoinen. Hevoslaumamme hyvin laumastaan huolta pitävä johtaja on aina valpas ja valmiina kaikenlaiseen yhdessä puuhasteluun. Parhautta Budin mielestä on samoilla irti metsissä emännän talsiessa edellä.

Canna`s Evert ”Eepu” on rautias 6v. shetlanninponiruuna. Eepu on tasainen puurtaja, joka ei säikähdä mitään. Utelias ja valmis töihin säässä kun säässä. Välillä on pilkettä silmäkulmassa, kun ponit pistää päänsä yhteen ja miettii, mitäs kivaa nyt voitas tehdä. Eepu on laumamme nuorin tulokas. Maaliskuussa tulee vuosi siitä, kun ponin pullero muutti meille ja rakastutti niin hepat kuin ihmisetkin itseensä.

Kiekkokalat. Akvaarioharrastus on itselläni ollut jo parikymmentä vuotta, välillä tauolla. Mutta kiekkokalat ovat tulleet jäädäkseen. Tämän hetken lauma koostuu villikiekosta (tullut Brasiliasta), ja muutamasta Saksan tuontikiekosta. Osa on kasvatettu Suomessa. Kiekot nauttii lämpimässä vedessä lähes 500 litran akvaariossaan. Ruokinta-aikana ne pujottelevat sormien välissä ja tulevat utelaiaana lasin viereen, kun tajuavat ihmisen. Ne tunnistavat omistajat muista kävijöistä. Kiekkokalat on pitkäikäisiä akvaariokaloja. Ne voi elää jopa kymmenen vuotiaaksi. Vaaran uhatessa kiekot ryhmittäytyvät tiukasti ryhmään, niin että kaikki näkevät johonkin suuntaan. Muutoin ne uiskentelevat leppoisasti välillä laumassa, välillä omissa lempipaikoissaan oleillen. Kiekoilla on luonteissa eroja aivan kuten ihmisilläkin. Kuvassa on punainen Checkerboard, meidän ”pikku Myy” , joka kaikkein pienimpänä on myös kaikkein ärhäkin ja haastamassa jopa suurinta n 17cm kokoista kalaa. Akvaarion pohjalla ui myös muutama helmimonninen. Kiekot vaativat niin lämpimän veden, että moni pohjakala ei sitä siedä.

Viiru on 6-vuotias maatiaiskissa. Siskostaan Veerasta Viiru poikkeaa luonteeltaan paljon. Viirun luonne muistuttaa enemmän koiraa. Se sai poikasena nimen Pesosen Viirun mukaan. Kissat opettaa meille ihmisille tärkeitä asioita, kuten venyttelyn tärkeyden ja omien rajojen asettamisen. Varsinkin Rocin tultua kotiin, kissat ovat tehneet selväksi oman reviirinsä. Veera on siskoksista kirjavampi.